VELFORENINGEN FOR STUASET HYTTEOMRÅDE

Slettenneset 105, 5258 Blomsterdalen

Org.nr. 993133833     STIFTET MAI 1977

og

Stuaset-Holo Grunneigaralag

v/formann Jan-Erik Skutle, Skutlesvegen 264

5700 VOSS

 

 

Til

Ordfører Gunn Berit Lunde Aarvik og

Medlemmene av Voss kommunstyre                                                         30.06.2010

 

 

BOMSTASJON VED SVELGANE – Flytting av bom / bompengefritak

 

Viser til vårt brev datert 27.04.2010 samt Ordførerens svar datert 15. juni 2010.

 

Etter å ha lest brevet så sitter vi igjen med en følelse av at man har skjøvet saken vår videre til annen part, denne gang Statens vegvesen (SVV), samt at man ser vekk fra vedtaket i Voss formannskap 13. januar i år. Dette forundrer oss!

 

Allerede 27.03.06 sendte vi brev til SVV som i sitt svar datert 12.04.06 opplyste at ingenting var bestemt mht plassering av bomstasjonen. Dette ble gjentatt senere etter at ”Vossapakko” ble fremskyndet!  I Stortingets vedtak (St.prp.nr 61) er plasseringen av denne bomstasjonen angitt som ”nær kommunegrensa  mellom Granvin og Voss)” (vår understreking).  

 

Ordføreren i Voss vil være kjent med at både Grunneigarlaget og Velforeningen primært har bedt om at bomstasjonen skulle få en annen plassering, subsidiært at alle med eiendommer blir gitt fritak for passering av bomstasjonen ved Svelgane. Nå står bomstasjonen der – ingen tar ansvar og ingen har gitt oss et svar!

 

Vi har fortsatt et håp om at politikerne i Voss vil kunne gi oss sin støtte ved et vedtak i kommunestyret. Et slikt vedtak må ansvarlig myndighet ta hensyn til.  Vi har sett at vedtak i Vaksdal ga resultater mht plassering av bomstasjonen mellom Vaksdal og Voss. Likeledes gjorde Os kommunestyre et lignende vedtak for RV 39.

 

I all enkelhet så ber vi om følgende:

Voss Kommunestyre bes fatte vedtak om å støtte bompengefritak ved passeringspunkt Svelgane for alle med eiendommer i området Bulko, Stuaset , Burset og Holo, dvs alle eiendommeri Voss med avkjøring inn Bulkovegen  fra riksveg 13.

 

 

Med vennlig hilsen

 

Velforeningen for Stuaset Hytteområde                       Stuaset-Holo Grunneigarlag

 

 

Arne T. Faannessen (sign)                                                Jan-Erik Skutle (sign)

styreformann                                                                    Formann